Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στην περιοχή του Ιτάνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

anatoli-aricle2016Στην έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν η κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου κυμαίνεται στα ίδια περίπου με τα περυσινά επίπεδα.

Ωστόσο θετικά είναι -για το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- τα μηνύματα, τα οποία επιφέρουν μία αισιοδοξία συγκρατημένη, καθώς πολλοί είναι οι παράγοντες- και κυρίως οι αστάθμητοι που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ή θετικά τον τουρισμό.

«Δεν υπάρχουν», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης, «διαφοροποιήσεις στην έναρξη της φετινής τουριστικής σαιζόν σε σχέση με άλλες χρονιές, παρ’ ότι φέτος το Πάσχα των Καθολικών εορτάστηκε νωρίς, οπότε αναμενόταν μία μεγαλύτερη κίνηση μέχρι τώρα, κάτι που δυστυχώς δεν έχει συμβεί. Παραμένουμε περίπου στα ίδια επίπεδα και η όποια αύξηση μπορεί να υπάρχει δεν είναι αξιοσημείωτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες κρατήσεις ωστόσο διαφαίνεται μία σχετική άνοδος στην συνέχεια της σαιζόν. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, θα έλεγα να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μακάρι να επιβεβαιωθούμε.

Στην περιοχή μας οι κατ’ εξοχήν μήνες που αυξάνεται η κίνηση είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος λόγω των σχολών surfing, που λειτουργούν μετά από μεγάλη προσπάθεια δική μας και του Δήμου. Αυτοί οι δύο μήνες εκτιμούμε ότι θα έχουν πληρότητα 100% κι αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Επίσης ο Σεπτέμβριος δείχνει μία ανάκαμψη, δεν ξέρω σε τί ποσοστό, αλλά θα δουλέψουμε».

Οι επισκέπτες στην περιοχή είναι στην πλειοψηφία τους Γερμανοί, Γάλλοι, Τσέχοι, Εγγλέζοι και Πολωνοί, Ιταλοί κά.

«Ο τομέας του τουρισμού», συνέχισε, «είναι ευαίσθητος και η αστάθεια που χαρακτηρίζει την χώρα, το θέμα του μεταναστευτικού και η προπαγάνδα που γίνεται στο εξωτερικό είναι παράγοντες που επηρεάζουν ή μπορεί να επηρεάσουν περισσότερο αρνητικά τον τομέα αυτό.

Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι. Επίσης πρέπει να εστιάσουμε στις υποδομές, όπως το αεροδρόμιο της Σητείας, το λιμάνι, το οδικό δίκτυο, που πρέπει να λειτουργούν σωστά και να συμβάλουν στην προβολή της περιοχής.

Ο Σύλλογος εδώ και χρόνια εργάζεται χρησιμοποιώντας κάθε μέσο στην κατεύθυνση ανάδειξης και προβολής της περιοχής βάσει των δυνατοτήτων του». Χαρακτηριστικά ανέφερε την προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού, όπως και η τελευταία της Γαλλίας. Ο Σύλλογος συμμετείχε στην έκθεση και μάλιστα με δικά του έξοδα διανέμοντας τουριστικά φυλλάδια και δείγματα ελαιολάδου της περιοχής της Ζάκρου. Ο κ. Κοξαράκης μάλιστα δεν έκρυψε την αντίθεσή του για το γεγονός ότι δεν κάλυψε τα έξοδα ο ΟΑΣ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή:Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

Διαβάστηκε 2270 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 14:46
Top